Barcelona

La Sagrada Família ja té llicència d'obres

L'acord amb l'Ajuntament no inclou l'escalinata de la Glòria, que amenaça diversos habitatges

L'Ajuntament de Barcelona i la Junta Constructora de la Sagrada Família han formalitzat aquest dimecres l'entrega de la llicència d'obres per fer créixer verticalment la basílica. La Junta Constructora del temple ha pagat els prop de 5 milions d'euros corresponents a impostos i taxes associats al permís. La cristal·lització de l'acord arriba després de dos anys de negociacions tenses, marcades per mobilitzacions veïnals i retrets entre el consistori i el temple. Marca un punt i seguit del procés de regularització de la construcció del símbol arquitectònic barceloní per excel·lència.

La Sagrada Família demana permís d'obres 133 anys després de començar-les

Han hagut de passar 133 anys perquè el temple de la Sagrada Família hagi demanat, el març passat, el permís d'obres per enllestir la construcció d'Antoni Gaudí, perquè fins al moment la basílica feia obres sense llicència municipal. L'autorització, amb tot, no inclou qüestions polèmiques com l'escalinata d'accés a la façana de la Glòria, que amenaça diversos habitatges limítrofs del carrer Mallorca i que va motivar fins a quatre mobilitzacions dels veïns. L'Associació de Veïns de la Sagrada Família, la Comissió d'Afectats del Pla General Metropolità i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) calculen que hi ha fins a 3.000 persones afectades.

Quarta manifestació dels veïns de la Sagrada Família contra l'ampliació de la basílica

L'Ajuntament es mostra convençut que el fet que la Sagrada Família hagi de pagar per fer obres demostra que a Barcelona no hi ha "privilegis". El consistori i la Junta Constructora de la Sagrada Família van engegar les converses per regularitzar la situació de l'obra el 2016. A l'octubre de l'any passat, l'Ajuntament va arribar a un acord amb la Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família per iniciar els tràmits per regularitzar les obres. L'acord també preveia que la Fundació invertís 36 milions d'euros en deu anys per millorar el transport, la urbanització i el manteniment de l'espai públic de la zona.

La Sagrada Família regularitza les obres després de 133 anys