SOCIETAT
Societat 19/04/2011

La Sagrada Família reobre les portes als turistes

Acn
2 min

BarcelonaLa Sagrada Família ha reobert a tres quarts de cinc d'aquesta tarda les portes després de romandre tancada des de poc abans de les onze del matí per l'incendi que ha afectat la cripta del temple. Es tracta, però, d'una reobertura parcial de la Sagrada Família, ja que els visitants no podran contemplar la cripta, afectada per l'incendi d'aquest matí. La policia científica ha estat prenent mostres i també s'estan avaluant els danys. El president del Patronat, Joan Rigol, ha visitat personalment els danys causats per l'incendi. El foc ha estat causat per un home de 65 anys, amb problemes mentals, i que ja ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra.

Els fets han causat una enorme expectació entre els turistes que aquest dimarts al matí es disposaven a visitar la Sagrada Família. En el moment de l'incendi, poc abans de les onze del matí, hi havia 1.500 persones a l'interior del temple, que han estat desallotjades. A nivell internacional, l'incendi també ha provocat l'interès de mitjans de comunicació sud-americans, que han demanat cròniques a alguns periodistes locals.

El Patronat de la Sagrada Família ha avançat que prendrà mesures perquè no es tornin a produir fets com aquests, tot i que el seu president, Joan Rigol, no ha volgut precisar quines ni si implicaran que els visitants del temple no puguin accedir més a la cripta.

L'home detingut com a suposat autor de l'incendi té 65 anys i té problemes mentals. Els Mossos d'Esquadra l'han detingut i tot seguit l'han traslladat a la comissaria de les Corts, on ha negat ser l'autor de l'incendi.

Després de rebre l'avís, cap a tres quarts d'onze del matí, els Bombers de Barcelona han desplaçat fins a la Sagrada Família 9 vehicles, amb una dotació de 26 bombers, i 12 equips de la Guàrdia Urbana. Per prevenció, s'han evacuat 1.500 persones del temple.

stats