SOCIETAT
Societat 27/03/2011

El Saló de l'Ensenyament tanca la 22a edició amb gairebé 70.000 visitants

Les consultes més freqüents són sobre les carreres tecnològiques i els nous cicles de formació professional.

Acn
2 min
El Saló de l'Ensenyament ha rebut fins a 70.000 visitants.

BarcelonaLa 22a edició del Saló de l'Ensenyament ha tancat les portes amb un bon balanç. Al voltant de 70.000 persones han visitat les propostes que s'hi mostren, unes xifres similars a les de l'any passat.

Principalment han estat visites d'estudiants de l'últim curs de l'ESO que han de decidir quins estudis cursaran els propers anys. Les consultes més freqüents són sobre les carreres tecnològiques i els nous cicles de formació professional.

El resultat més satisfactori d'aquesta Setmana de la Formació i el Treball se l'emporta el Saló Futura, destinat a professionals i recent llicenciats, que ha rebut un 50% més de visites que l'any passat, arribant als 4.500 visitants.

El Saló de l'Ensenyament ha tancat aquest cap de setmana les portes amb prop de 70.000 visitants, unes xifres similars a l'any passat però que consoliden un any més l'oferta d'aquesta fira. El Saló ha rebut principalment estudiants de l'últim curs d'ESO que busquen les diferents alternatives a l'hora de continuar els estudis.

En aquest sentit, les carreres tecnològiques i informàtica, els nous cicles de formació professional, les noves titulacions en emergències sanitàries i els cursos de tècnic en eficiència energètica solar tèrmica han estat les consultes més freqüents durant els dies que ha durat el saló.

La directora del Saló de l'Ensenyament, Roser Soley, ha valorat molt positivament els resultats obtinguts en aquest saló i ha destacat que molts estudiants també s'interessen pels cursos que poden seguir a l'estranger per millorar l'idioma.

Els joves també han pogut trobar en el Saló l'oferta d'estudis postobligatoris de 175 centres educatius. Les xerrades per a famílies del Departament d'Ensenyament de la Generalitat també han tingut una bona acollida, així com l'espai "Recerca en Acció", de divulgació científica.

El major increment de visitants ha estat, però, per al Saló Futura, dedicat a professionals i recent llicenciats que necessiten millorar el seu currículum per ser més competitius.

Soley ha admès que la crisi econòmica permet millorar les xifres de visitants d'aquest saló perquè ''quan una persona està a l'atur intenta millorar els seus coneixements''. En aquest sentit, considera que el Saló Futura és un ''bon fòrum'' per descobrir quines ampliacions o especialitzacions es poden seguir.

stats