CONVIVÈNCIA
Societat 11/02/2011

Salt rep 373.000 euros per impulsar el pla pilot que ha de garantir la convivència al municipi

L'alcaldessa demana que les ajudes puguin ser plurianuals perquè les accions tinguin continuïtat. Es crearà, per exemple, una borsa de traductors per garantir el diàleg amb tots els col·lectius immigrants

Acn
1 min
Anna Terrón, Iolanda Pineda i Josep Lluís Cleries, durant la firma del conveni

SaltLa secretària d'estat d'Immigració, Anna Terrón, ha visitat aquest divendres Salt on ha signat, en presència del conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, el conveni a través del qual Salt rep 373.000 euros per desenvolupar accions aquest 2011 en favor de la convivència. Salt va ser escollida el passat octubre com una de les cinc poblacions catalanes on l'Estat ha decidit dur a terme un pla pilot ja que són municipis amb alta concentració d'immigració. Els altres són l'Hospitalet, Badalona, Terrassa i el Vendrell.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha agraït a l'Estat que hagi tingut en compte les característiques de la població -que en deu anys ha passat d'un 6% a més d'un 40% de població immigrant empadronada- per ser objecte del pla. Terrón ha explicat que el pla ve a aportar fons per tal que les accions que ja es desenvolupen a Salt puguin tenir una continuïtat. L'alcaldessa ha aprofitat per demanar a l'Estat i la Generalitat que les ajudes siguin plurianuals per tal que les accions que s'emprenen es puguin mantenir. La secretària d'estat d'Immigració ha recollit el testimoni i ha contestat a Pineda que la voluntat de l'Estat espanyol és mantenir aquest tipus de plans.

Pineda ha detallat que els diners que rebran els invertiran en diferents accions. Concretament, l'alcaldessa ha detallat que faran accions per donar suport al Pla Educatiu d'Entorn, contractar dinamitzadors i enquestadors que puguin detectar situacions de vulnerabilitat, crear una borsa de traductors per garantir diàleg amb totes les nacionalitats que viuen a Salt, fer cursos de formació i de reforç escolar als alumnes després de les classes, treballar amb les AMPA o fomentar l'esport i l'associacionisme entre els joves.

stats