Societat 05/07/2018

Salut Pública elabora un document de seguretat alimentària per als 'food trucks'

La guia informa els treballadors d'aquests vehicles ambulants sobre criteris bàsic d'higiene

Acn
1 min
Food trucks venent diversos aliments a Cunit / Foto d'arxiu

BarcelonaL'Agència de Salut Pública de Catalunya ha elaborat una guia per als 'food trucks', els vehicles –alguns amb remolc– on es prepara i ven de manera ambulant qualsevol tipus de menjar, incloent-hi els aliments preenvasats com, per exemple, hamburgueses, frankfurts, broquetes, cafès, sucs, xurros i patates fregides. Les quatre normes bàsiques de la guia són rentar-se les mans abans de manipular els aliments, netejar les instal·lacions, separar els ingredients al·lergògens o que provoquen intoleràncies alimentàries i també consells per coure i refredar el menjar.

També hi ha un annex amb recomanacions específiques per elaborar sushi i similars, i finalment un sobre el marc normatiu i les principals normes de referència.

L'objectiu del document és ser un instrument útil per assolir el màxim nivell de qualitat i seguretat alimentària, tant per als clients com per als titulars d'aquesta activitat comercial a Catalunya.

La guia està enfocada principalment a venedors de productes crus com el sushi o el carpaccio, i els recomana que comprin a proveïdors de confiança i que congelin els productes com a mínim 24 hores abans de ser consumits.

L'escrit també ressalta que qui prepara i ven aliments ha de conèixer i identificar els ingredients dels plats i no en pot al·legar desconeixement, ja que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.

stats