Societat 01/07/2012

El CatSalut defensa l'ajornament del copagament per evitar que els ciutadans paguin més del que els toca

Antoni Gilabert, gerent d'atenció farmacèutica del Servei Català de la Salut, defensa que d'aquest manera s'evitarà que l'Administració hagi de tornar diners als ciutadans

Ara
1 min

BarcelonaAntoni Gilabert, gerent d'atenció farmacèutica del Servei Català de la Salut, ha explicat aquest matí en una entrevista a 'Catalunya Informació' el funcionament del sistema provisional que el Govern ha establert per evitar que els ciutadans hagin de pagar més diners dels que els toca per els medicaments.

Avui entra en vigor el nou copagament farmacèutic a tot l'Estat però a Catalunya no es notaran canvis.

Els qui vagin a les farmàcies rebran un tiquet en què constarà l'aportació que han de fer amb el nou copagament farmacèutic en funció de la renda però no el pagaran avui. El pagament és d'un 10% si són pensionistes i entre un 40% i un 60% si són actius. Aquests diners els hauran d'abonar a l'oficina de farmàcia el mes següent o més endavant, quan tornin a una farmàcia. Gilabert ha explicat que el Servei Català de la Salut "calcularà quin és el màxim que ha de pagar realment cada persona, ho introduirem en el sistema i li direm a l'usuari quan torni a la farmàcia".

El gerent d'atenció farmacèutica també ha explicat que aquest sistema "funcionarà fins a l'1 d'octubre" i que s'ha posat en marxa "perquè ningú hagi de pagar més del que li pertoca". "Així evitarem que la gent avanci diners i que l'administració hagi de tornar-ne", ha dit.

stats