SANITAT
Societat 13/01/2012

Salut diu que la retallada en el capítol d'inversions no afectarà equipaments d’assistència oncològica

El departament confirma que el pressupost global de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) disminuirà un 7%. Salut afirma que la reducció en el finançament per a inversions, del 45%, no tindrà incidència en la partida d'equipaments d'assistència a les malalties oncològiques

Ara
1 min

BarcelonaEl pressupost global de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) disminuirà un 7% el 2012. El finançament per a inversions es reduirà un 45%. En xifres globals, aquest descens representarà que els recursos disponibles per a inversions serà de 7,65 milions. L'any passat, aquesta quantitat superava els 14 milions. El Departament de Salut ha puntualitzat aquest divendres que la part d'inversions en equipaments d'assistència a les malalties oncològiques es manté en 4,4 milions. En una nota pública, arran de la informació publicada pel diari ARA, la conselleria ha detallat que aquests recursos permetran incorporar un nou accelerador lineal a l'ICO Badalona, ampliar l'àrea d'Hospital de dia de l'ICO Girona i remodelar la zona d'atenció farmacèutica de l'ICO Hospitalet.

L'ICO és l'encarregat de la gestió de l'Hospital Duran i Reynals, a l'Hospitalet de Llobregat, que també acull dependències de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, la Fundació Sociosanitària de Barcelona, l'Hospital Universitari de Bellvitge o l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Com a gestor de l'edifici, l'ICO va rebre fons extraordinaris per dur a terme tasques de remodelació i d'adequació del centre, obres que van finalitzar el 2011. Salut ha detallat que no està previst percebre fons per a aquest concepte el 2012.

stats