Els bars de Lleida ja poden servir a l'interior al 50% d'aforament

El DOGC publica la resolució, que estableix que s'ha de consumir sempre a taula

Els bars i restaurants de Lleida i el Baix Segre ja poden reobrir l'interior dels locals al 50% se la seva capacitat i els clients hi poden consumir sempre que sigui a taula i seguint les mesures fixades: la distància, la higiene de mans i la mascareta. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts la resolució de Salut que ho autoritza després que ahir el departament de Salut ho proposés a la reunió del pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat. 

Pel que fa a les terrasses, "l'aforament ha de ser el resultant d'aplicar una distància de dos metres entre taules o grups de taules". La resolució també diu que "sempre que sigui possible, s'han d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar". En els establiments hotelers, "l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat", segons fixa la resolució.

Segons Efe, la decisió s'ha pres des de la delegació del Govern a Ponent després de tenir en compte la situació epidemiològica actual, que, malgrat "seguir sent compromesa i amb incidència alta", ha mostrat una lleu millora les últimes setmanes.

Entitats com la Federació d'Hostaleria de Lleida reclamen des de fa dies que es permeti la reobertura interior de bars i restaurants, i fins i tot van arribar a interposar un recurs en aquest sentit davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La justícia va desestimar la petició del sector de la restauració de Lleida, però pocs dies després el Govern ha proposat aixecar les estrictes mesures que viuen els set municipis de la comarca del Segrià des de mitjans de juliol.