Publicitat
Publicitat

Salut traslladarà els malalts crònics de llarga durada dels hospitals a centres sociosanitaris

La Generalitat no deixarà sense atenció els sensepapers amb problemes sanitaris greus, però lluitarà contra el "turisme sanitari"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimarts "una major col·laboració entre els departaments de Salut i de Benestar Social amb l'objectiu que les persones malaltes cròniques ingressades en hospitals amb estades de llarga durada i que no necessiten hospitalització en hospitals de primer nivell passin a establiments sociosanitaris". Mas ha precisat que, en alguns casos, les persones hospitalitzades passaran a residències per a persones grans.

Aquesta nova mesura s'unirà a l'aplicació de les imposades pel govern espanyol, com la redefinició de la cartera de serveis, l'increment del copagament dels medicaments, o la compra centralitzada de medicaments. Unes mesures que, segons ha destacat Mas, "són normes d'obligat compliment" que "afecten coses diverses però cap d'elles és fonamental".

Pel que fa a l'atenció als sensepapers, Mas ha assegurat que la Generalitat no deixarà sense atenció els que tinguin problemes sanitaris greus. "Per sobre de qualsevol consideració hi ha una cosa que es diu persones". Mas ha afegit, però, que lluitarà contra el "turisme sanitari" de persones que s'empadronen a Catalunya per operar-se o tractar-se i després tornen al seu lloc d'orígen.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de