Societat 30/07/2012

El ministeri de Sanitat ajorna fins al setembre la reducció del catàleg de medicaments

El sistema públic deixarà de finançar 425 fàrmacs comuns

Ara
1 min

BarcelonaEl ministeri de Sanitat ha anunciat aquest dilluns que ajorna fins l'1 de setembre la reducció del catàleg de medicaments, inicialment prevista per a aquest dimecres 1 d'agost. El canvi, anunciat per la ministra Ana Mato en el Consell Interterritorial de Salut del 27 de juny, suposarà que el sistema públic deixi de finançar 425 fàrmacs comuns.

La llista, que encara no s'ha fet pública, inclou medicaments per a dolències menors, com els mucolítics com el Flumil contra el constipat comú, els antidiarreics, els xarops per a la tos, els laxants, els protectors estomacals com l'Almax, fàrmacs contra la migranya, tractaments contra les varius i les llàgrimes artificials, entre d'altres.

Tot i que en la reunió del 27 de juny la ministra va assegurar que la mesura entraria en vigor l'1 d'agost, fonts del departament de Salut admeten que ja tenien constància de l'endarreriment. Les farmàcies catalanes sí que començaran a aplicar aquest dimecres el nou copagament estatal, que fa que els treballadors hagin de pagar fins al 60% del cost dels medicaments inclosos en el catàleg.

stats