SOCIETAT
Societat 19/09/2011

El bisbat de Sant Feliu nega que donés l'ordre de retirar la senyera del campanar durant la Diada

El bisbe, el rector de la catedral i els campaners es van reunir dissabte per analitzar la polèmica originada l'Onze de Setembre

Redacció
1 min

BarcelonaEl bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha reaccionat davant les queixes manifestades per la Colla de Campaners de la Seu de Sant Llorenç, l'entitat que havia expressat el seu malestar per haver rebut l'encàrrec de retirar la senyera del campanar de la catedral durant la Diada. El bisbe, Agustí Cortés, el rector de la catedral i parròquia de Sant Llorenç, Francesc Tirado, i representants dels campaners es van reunir dissabte per analitzar els fets ocorreguts l'Onze de Setembre. De l'intercanvi d'impressions n'ha sorgit un comunicat, fet públic aquest dilluns i firmat pel bisbe, el rector i els campaners, en el qual el bisbat de Sant Feliu expressa que en cap moment va donar l'ordre de treure la senyera del campanar.

La nota recorda que qualsevol actuació que es fes al campanar durant la Diada "havia de comptar amb l'autorització del rector de la catedral". El comunicat relata l'episodi polèmic amb aquesta descripció dels fets: "El senyor rector de la catedral, en veure col·locada la senyera, s'havia posat en contacte amb la Colla de campaners, recordant-los que, segons l'acord pres temps enrere, l'havien d'haver avisat del que volien fer, i van acordar que, com en els altres anys, traurien la senyera en acabar la festa".

La Colla de Campaners de la Seu de Sant Feliu havia enviat una carta al bisbe Agustí Cortés en la qual mostrava el seu enuig pels fets registrats durant la Diada. En aquesta carta, l'entitat que agrupava els campaners li anunciava la seva dissolució.

stats