Societat 14/06/2012

Arriba la calor intensa i podria durar fins per Sant Joan

El cap de setmana l'ambient serà d'estiu i la setmana que ve podria ser de calor molt intensa. Tot i els núvols d'aquest matí, els pròxims dies s'imposarà el sol

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Aquest matí les temperatures encara obligaven a tapar-se una mica a primera hora, però l'ambient al migdia ja serà més càlid que ahir, amb força temperatures de més de 25 graus. Avui encetem una pujada dels termòmetres que anirà a més durant el cap de setmana, i que ens tornarà un altre cop a l'ambient de ple estiu. Dissabte i diumenge ja hi haurà força temperatures de més de 30 graus, i algunes màximes de fins a 35 a Ponent i a les tTerres de l'Ebre.

Tot i els núvols prims que tapaven el cel a primera hora a moltes comarques, en general avui serà un dia de grans clarianes, i només a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre el cel es podria mantenir mig ennuvolat encara a la tarda. El vent bufarà de sud, amb cops moderats a la Costa Brava. Demà farà sol arreu i només hi haurà alguns núvols baixos matiners a la Costa Daurada que aviat es desfaran. Dissabte i diumenge continuarà el domini del sol, però en aquest cas descarregaran tempestes de tarda al Pirineu. Dissabte serà el dia que hi haurà més ruixats de tarda a muntanya, i alguns podrien fins i tot arribar al Prepirineu.

Aquest cap de setmana, doncs, la calor serà d'estiu, però la setmana que ve podria convertir-se ja en calor de primera categoria. Els mapes del temps apunten que a partir de dimarts vinent les temperatures pujarien encara més i que arribaríem a Sant Joan enmig d'una calorada important. Caldrà anar-ho concretant.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats