Societat 19/04/2011

S'acosten canvis però baixa el risc de pluja per Sant Jordi

Avui i demà encara hi haurà més clarianes que núvols però a partir de dijous al vespre arribaran diverses tongades de ruixats

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEls primers signes de canvi ja s’estan notant amb una tongada de xàfecs inesperats que aquest matí han deixat gotes a diverses comarques de Tarragona. De totes maneres no s’espera que aquesta sigui la tònica del dia, i aquests xàfecs han de desfer-se amb el pas del matí. De fet, en general avui hi haurà molt més sol que núvols, sobretot al nord.

Les temperatures, que a primera hora eren en general més baixes que ahir, al migdia també es quedaran una mica més curtes. Al centre del dia no us sobrarà la màniga llarga o el jersei en algun cas.

Demà hi haurà més núvols al sud, el cel estarà més tapat a la costa, i per exemple tots els que es desplacin a València a la final de Copa es trobaran un dimecres amb molts núvols i fins i tot algunes gotes, ben poques. Les temperatures no passaran dels 20 graus al migdia.

Els canvis importants, però, arribaran dijous. Serà quan els ruixats començaran a estendre’s de sud a nord, i al vespre ja plourà a la majoria de comarques, sobretot a la costa i prelitoral. Divendres seria un dia de ruixats irregulars a gairebé qualsevol comarca, que a estones descarregaran amb intensitat.

Els mapes d’avui, en canvi, obren una treva de bon temps per Sant Jordi, hi hauria força clarianes i només a la tarda cauria algun xàfec aïllat a l’interior o al Pirineu. Diumenge i dilluns serien dies molt variables, amb alguns xàfecs de poca estona, més probables al sud que al nord.

stats