Societat 24/02/2012

Una allau de correus electrònics "anticatalans" insulten l'alcaldessa de Sant Pol després de la polèmica de les banderes

Montserrat Garrido veu innecessària la llei de banderes i no descarta impulsar una consulta popular al municipi

Acn
1 min
L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, amb la senyera al balcó de l'Ajuntament.

Sant Pol de MarDos dies després d'haver penjat la bandera espanyola al pal central del balcó de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme), l'alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido, ha rebut una allau de correus electrònics "de gent anticatalana amb insults i amenaces de mort", que li recriminen que no l'hagi penjada fins a veure-s'hi obligada per una sentència judicial.

Garrido ha titllat de "lamentable" que una llei l'obligui a penjar la bandera espanyola. L'alcaldessa demana que sobre aquestes qüestions els ajuntaments tinguin "autonomia", i no descarta, malgrat la sentència, organitzar una consulta popular perquè els veïns votin si volen o no la bandera espanyola. "S'ha fet tot massa gros i se li ha donat més importància de la que té".

Així sintetitza l'alcaldessa de Sant Pol el que s'ha viscut els darrers dies al municipi, arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga l'Ajuntament a penjar la bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament, així com la protesta contra la sentència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Al despatx d'alcaldia, només la senyera

La llei de banderes només obliga l'Ajuntament a posar la bandera espanyola als espais públics: a la façana o balcó que el consistori designi per posar-hi les banderes o a la sala de plens municipal. En queden al marge espais com el despatx d'alcaldia i, per tant, a Sant Pol de Mar, no es preveuen canvis en aquest sentit. Només hi ha representada la senyera, a més de la bandera del municipi.

"El despatx de l'alcaldessa és un espai, com a mínim, semiprivat, perquè només entra qui l'alcaldessa permet que entri", explica Garrido.

stats