Santi Vila: "El 90% dels desnonaments a Catalunya són d'immobles buits"

El conseller afirma que la política del Govern fa que la catalana sigui "una de les comunitats que més està remuntant" la situació de l'habitatge

El conseller de Territori, Santi Vila, ha afirmat que "el 90%" dels desnonaments per l'impagament d'hipoteques i lloguers decretats a Catalunya pertanyen a "immobles buits, que no són primera residència, pàrquings, solars, etcètera". Ha explicat que les dades del Poder Judicial sobre aquest tipus d'ordres inclouen "impagaments d'hipoteca i de lloguer, de vegades per un simple abandonament de l'habitatge, perquè és massa tradicional aquí que persones s'acomiadin a la francesa i el propietari només pugui recuperar el lloguer anant als jutjats". Vila, però, no ha amagat la "gravetat" dels casos i ha defensat que la política del Govern ha fet que Catalunya sigui "una de les comunitats que més remunta la situació".

Santi Vila ha fet aquestes declaracions en una resposta a David Fernández, diputat de la CUP, en la sessió de control del ple del Parlament. Tot i això Vila també ha admès que la qüestió dels desnonaments "és molt greu i important" encara; i que la defensa de les polítiques aplicades "no vol dir que el Govern no sigui sensible amb els casos importants". El conseller ha reconegut que, per exemple, "en 2013, hi va haver més de 174 desnonaments on van intervenir els Mossos".