SOCIETAT
Societat 17/09/2013

Un dels amos del Saratoga admet que hi havia prostitutes sense papers

Els amos han presentat el bordell com un hotel, on curiosament només s'allotjaven noies joves i maques, i sala de festes, on els clients, homes, podien alternar amb les noies

Acn
2 min
Un policia imputat acusa els seus caps de cobrar dels prostíbuls

BarcelonaUn dels amos del macroprostíbul de Castelldefels Saratoga ha admès aquest dimarts que al seu local, que ell anomena "hotel", hi havia prostitutes que no tenien els papers en regla i eren immigrants irregulars. Raül P. S. ha dit que sabia que hi havia dones que no tenien permís per residir i treballar a l'Estat, perquè en cada batuda policial se'n trobaven. Tot i així, ha assegurat que qualsevol dona que treballava allà era "seleccionada" pel seu físic i se li feia una fitxa mitjançant el seu passaport.

En la segona jornada del macrojudici contra els responsables dels prostíbuls, els policies que els havien de controlar i els advocats que els defensaven, els amos del Saratoga han seguit negant que fos un prostíbul, i l'han presentat com un hotel on curiosament només s'allotjaven noies joves i maques, i sala de festes, on els clients, homes, podien alternar amb les noies.

Tot i que, segons ells, el club només tenia com a font d'ingressos el pagament d'habitacions per part de les dones i les entrades i consumicions de la sala de festes, el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo ha llegit diversos SMS on s'explicitava que hi havia una tercera font d'ingressos anomenada "passada" que cap dels responsables ha sabut concretar amb convicció.

Segons la fiscalia, els amos dels prostíbuls s'enriquien amb els serveis de les seves treballadores, però aquests han negat que cobressin cap percentatge dels serveis o que marquessin uns horaris fixos a les noies, sinó que aquestes eren lliures per entrar i sortir quan volien, com qualsevol client. Així, Raül P. S. ha admès que com més atractives eren les dones més clients tenien al club, i ell sabia que n'hi havia d'irregulars, cosa que ha negat conèixer un altre dels amos, José Carlos H. P.

Igualment, els responsables del prostíbul han assegurat que el confident policial Manuel Gutiérrez Carbajo, que va denunciar el cas, era client del local, però diverses desavinences econòmiques i per drogues van portar-lo a disparar un tret al despatx de direcció del club.

Els responsables del Saratoga també han negat que paguessin diners a cap comandament policial per evitar inspeccions o ser alertats prèviament de les batudes d'Estrangeria.

Justament un exinspector d'Estrangeria de la policia estatal, Andrés O. B., ha negat haver cobrat per alertar de les batudes, i ha recordat que va deixar de ser policia l'any 2004, després d'un greu accident. Tot i assegurar que no va fer gaires amics dins de la policia, sí que ha admès que quan va abandonar el cos es va fer amic del famós confident Gutiérrez Carbajo, amb qui havia col·laborat, i de l'encarregat del Saratoga, a qui havia arribat a detenir en una batuda policial.

L'exinspector ha explicat que quan va deixar el cos va començar a treballar per a l'empresa de rellotges Festina, ja que es va fer amic del seu president, Miguel Rodríguez.

stats