Societat 08/03/2012

Satisfacció continguda a la majoria de partits de l'oposició per la sentència del TSJC

Tots els grups excepte el PP i C's valoren positivament la decisió del tribunal tot i que alerten que no és definitiva

Agències
2 min

BarcelonaPSC: El responsable d'Educació i Universitats del PSC, Daniel Font, ha explicat que els socialistes valoren positivament l'auto del TSJC sobre el model educatiu català perquè valida la immersió lingüística, alhora que garanteix els drets dels pares que reclamen un tractament "individualitzat" dels seus fills. Font ha celebrat que la sentència acaba amb "l'interrogant" sobre la llengua a els escoles catalanes, que segueix un "model d'èxit que garanteix el coneixement de les dues llengües en acabar l'educació obligatòria".

ERC: El president dels republicans, Oriol Junqueras, ha fet una crida a la unitat social i política en defensa de la immersió lingüística davant d'una decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, al seu parer, "obre incògnites". Amb la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha demanat al departament d'Ensenyament que doni instruccions clares als docents i els protegeixi perquè no quedi "cap escletxa".

ICV: El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha valorat positivament que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi avalat l'actual model d'immersió lingüística però també ha avisat que la "mala notícia" és que aquesta qüestió no es pot donar per tancada, ja que la "bretxa continua oberta".

PP: Abans de la sentència, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat el castellà com a llengua vehicular, al costat del català, a les escoles de Catalunya i ha cridat a complir la sentència del Tribunal Constitucional (TC) en aquest sentit.

SI: El secretari general de Solidaritat per la Independència (SI), Uriel Bertran, s'ha mostrat "molt satisfet" per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avala el model d'immersió lingüística en català a l'escola però ha alertat que "s'ha guanyat una batalla però no la guerra".

C's: El president de C's, Albert Rivera, ha rebutjat aquest dijous l'atenció especialitzada en castellà a les escoles com si fos una "anomalia", i ha augurat que el Tribunal Suprem acabarà amb el model d'immersió lingüística només en català i ha insistit que el castellà també ha de ser llengua vehicular.

stats