El Govern crea la secretaria d'Infància i la direcció general de Serveis Socials

La reestructuració es fa per "donar més rellevància a les polítiques d'infància i joventut"

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret de reestructuració del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que crearà la secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut. Sota aquest nou paraigua s'inclouran la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i la direcció general de Joventut, abans dependents de la secretaria d'Afers Socials i Famílies. També s'hi ubicarà l'Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA). 

La creació de la nova secretaria respon a la intenció de "donar més rellevància a les polítiques d'infància i joventut", precisament en uns mesos en què el problema dels menors immigrants no acompanyats (MENA) és un tema molt candent. Així, l'objectiu del departament és "millorar la gestió i la coordinació d’aquestes àrees per tal de promoure la protecció dels infants i els adolescents, el seu benestar social, el desenvolupament comunitari, la seva inclusió social i participació", s'explica en nota de premsa.

La nova secretaria planificarà polítiques per promoure els drets dels nens i dels adolescents; coordinarà i avaluarà polítiques d'infància, adolescència i joventut; promocionarà iniciatives, i dirigirà els programes de caràcter transversal en aquestes matèries.

A més, justament demà el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, es reunirà a Madrid amb la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, en el marc de les reunions bilaterals entre ministres i els consellers catalans. Segons han avançat a Efe fonts del departament, el conseller traslladarà a la ministra la necessitat que els fons governamentals destinats a atendre els menors estrangers no acompanyats que arriben a Espanya es reparteixin tenint en compte els menors atesos i no els registrats en arribar.

En la reestructuració també es produeixen canvis en la secretaria d'Afers Socials i Famílies, a la qual s'incorpora la nova direcció general de Serveis Socials, amb l'objectiu d'anar adaptant l'estructura per faciltar-ne la transitorietat cap a la futura Agència Catalana de Protecció Social.

Les seves funcions seran promoure l'estudi i el disseny d'eines de planificació estratègica, programació i avaluació dels serveis socials; impulsar i implementar polítiques per prevenir i atendre l'exclusió social; impulsar estudis, i promoure l'avaluació de les necessitats d'atenció dels col·lectius vulnerables.

Més continguts de