Societat 21/08/2011

'Secrets de Xangai' s'acomiada amb uns resultats discrets

Aquesta setmana s'han emès els últims capítols de la telenovel·la que ha ocupat la sobretaula de TV3 a l'estiu. Tot i ser una sèrie inèdita, Secrets de Xangai ha quedat lluny de l'audiència de La Riera .

Auri Garcia Morera
2 min
Li Ran, l'autèntica filla de l'empresari Lin Bainian, va aconseguir que la seva mare reconegués tota la veritat a l'últim capítol.

Barcelona.Cada estiu, la programació televisiva titular deixa pas a uns suplents que, en la majoria dels casos, són programes repetits. Les excepcions, comptades, solen ser a la franja de nit. Enguany, però, TV3 ha apostat per oferir una producció nova en la seva franja de sobretaula, immediatament després del Telenotícies migdia . És Secrets de Xangai, un culebró coproduït amb la Xina i amb una combinació de personatges catalans i xinesos, que ha ocupat el lloc de La Riera a partir del 18 de juliol.

El primer capítol va tenir 350.000 espectadors i un 17,3% de quota de pantalla, xifres més baixes que les de La Riera , però que li van permetre liderar la seva franja horària. A més, va superar el resultat d' Amar en tiempos revueltos , de La 1, que s'emetia a continuació. Després d'aquest bon debut, però, l'audiència de Secrets de Xangai va patir un descens del qual ja no es va recuperar.

Al llarg dels 23 capítols que s'han emès, la sèrie ha tingut una mitjana de 230.000 espectadors i un 13,4% de quota de pantalla, lluny del que sol tenir La Riera , que en l'últim mes de la temporada va tenir una mitjana de 423.000 espectadors i un 21,4% de quota de pantalla. La diferència d'espectadors respon, en part, a la davallada del consum televisiu en general. La de la quota de pantalla, en canvi, no té relació amb aquest fenomen propi de l'estiu.

En la pugna amb Amar en tiempos revueltos , que tot i no coincidir en horari és el rival a batre per la telenovel·la de sobretaula de TV3, Secrets de Xangai ha estat clara perdedora. Si deixem de banda el dia del debut, la sèrie de La 1 li ha passat per davant cada dia, amb una mitjana de 270.000 espectadors i un 16,4% de quota de pantalla.

En l'últim mes d'emissió de La Riera , TV3 havia guanyat el duel a La 1 i a Amar en tiempos revueltos de manera incontestable. La Riera va tenir una mitjana de 423.000 espectadors i un 21,4% de quota de pantalla, mentre que el culebró de La 1 només va arribar als 277.000 espectadors i al 15% de share .

stats