Segon detingut empresonat provisionalment pels aldarulls a Sants

El jutjat de guàrdia li ha imposat una fiança de 10.000 euros per quedar en llibertat. Dinou arrestats  més han quedat en llibertat provisional però se'ls retira el passaport i no poden anar a manifestacions


El jutjat de guàrdia de Barcelona ha ordenat aquest dissabte al vespre l'empresonament provisional, eludible amb una fiança de 10.000 euros, per a un dels detinguts d'aquesta setmana durant els aldarulls al barri de Sants a Barcelona arran del desallotjament i enderroc de Can Vies.

Es tracta del segon dels arrestats que ha estat enviat a presó. Se l'acusa de desordres públics, atemptat a l'autoritat i danys a béns de domini públic.

Aquest dissabte han passat a disposició judicial vint detinguts. Tots, menys el que ha estat enviat a presó fins que pagui la fiança, han quedat en llibertat provisional, però amb la prohibició d'assistir a manifestacions i amb l'obligació de comparèixer davant l'autoritat judicial una vegada al mes. Se'ls imputa un delicte d'atemptat i un altre de desordres públics.

Si el detingut que ha estat enviat a la presó paga els 10.000 euros de fiança, quedarà en llibertat provisional, però no podrà sortir de l'Estat, ja que se li retirarà el passaport, i s'haurà de presentar setmanalment al jutjat. També se li prohibirà participar en manifestacions a Catalunya mentre estigui obert el procés judicial, com a mesura cautelar.

Tots els detinguts han estat citats per a un judici ràpid per a finals de gener, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El fiscal demana que se'ls condemni amb penes de fins a 5 anys de presó.