Segona mort per l'onada de calor a Espanya

Un jove de 17 anys de Còrdova i un home gran de Valladolid, les dues víctimes

Ja són dues les morts associades a la calor d'aquests dies a Espanya: un jove de 17 anys de Còrdova que ha mort aquesta matinada, i un home gran que va morir ahir després de desplomar-se al carrer a Valladolid. El menor ha mort aquesta matinada en un hospital de Còrdova a causa d'un cop de calor que va patir quan estava treballant al camp, segons ha informat la conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia. Va tenir el cop de calor quan estava segant al camp i va sentir mareig. Va decidir entrar  a la piscina de la finca per refrescar-se i en sortir de l'aigua va començar a convulsionar.

Era veí de la localitat cordovesa de Castro del Río i va ingressar a l'Hospital Reina Sofia de Còrdova dijous al migdia.

L'onada de calor asfixia Catalunya

A l'hospital el jove va ser intubat a la unitat de cures intensives, on ha mort a la 1.25 hores d'aquest divendres després de ser sotmès a una operació de recuperació cardíaca (RPC). Es tracta de la primera víctima per aquesta causa a Andalusia aquest any.

Aquests dies l'onada de calor no ha afectat Andalusia en la mateixa mesura que altres zones d'Espanya, tot i que aquest divendres les temperatures en algunes zones de la província de Còrdova arribaran als 40 graus, i per això l'Agència Estatal de Meteorologia ha decretat l'avís taronja.

En el cas de Valladolid, la víctima, que, segons la premsa local anava massa abrigada, va patir un cop de calor al carrer Santiago. La mort es va produir a mitja tarda. 

Més continguts de