"Seguiment molt baix" de la vaga d'estudiants a les universitats, segons la Generalitat

Els Mossos d'Esquadra han identificat un centenar d'estudiants que volien tallar l'AP-7 a la Universitat Autònoma de Barcelona

La Secretaria d'Universitats i Investigació de la Generalitat ha assegurat les universitats catalanes estan funcionant amb "normalitat acadèmica" i que la incidència de la vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) està tenint una afectació baixa.

La Secretaria d'Universitats ha informat que, segons les dades facilitades per les universitats públiques catalanes, "l'activitat acadèmica s'està desenvolupant amb normalitat".

La Generalitat ha recordat que oficialment a les universitats no hi ha cap vaga convocada ni per part del Personal Docent i Investigador (PDI) ni del Personal d'Administració i Serveis (PAS), i que la protesta està únicament promoguda pel SEPC.

Segons la Generalitat, la incidència de les protestes i mobilitzacions "té un seguiment molt baix exceptuant les accions concretes als accessos al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)", on aquest matí els Mossos d'Esquadra han identificat un centenar d'estudiants que pretenien tallar l'AP-7.

La Secretaria d'Universitats ha reconegut que s'han produït accions de piquets que han impedit l'accés dels estudiants a algunes facultats de la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona.

La Secretaria d'Universitats ha fet una crida "a respectar el dret tant dels estudiants que decideixen anar a classe com d'aquells que optin per no fer-ho".

En aquest sentit, la Generalitat ha demanat que, especialment en la convocatòria de concentració d'aquesta tarda que s'iniciarà a les 19 hores a la plaça d'Espanya de Barcelona, "no s'instrumentalitzi el col·lectiu d'estudiants en protestes que no tenen res a veure amb la política universitària".