SOCIETAT
Societat 13/07/2012

S'eleva a nou la xifra dels detinguts en l'operació per un suposat frau en els exàmens de conduir a Tortosa

L'operatiu policial també ha servit per detenir set ciutadans més, de nacionalitat pakistanesa, que usaven auriculars per superar l'examen teòric

Acn
2 min

TortosaJa són nou les persones detingudes per la presumpta trama de frau en els exàmens del carnet de conduir a Tortosa, entre elles els propietaris d'una autoescola i alguns examinadors de la Prefectura de Tarragona de la direcció general de Trànsit. El jutjat número 1 de Tortosa investiga la suposada xarxa il·legal d'obtenció del permís de conduir en la qual nombrosos ciutadans xinesos s'haurien desplaçat a Tortosa per superar l'examen teòric, a preus molt més elevats de l'habitual. L'operatiu policial d'aquest dijous també ha servit per detenir set ciutadans de nacionalitat pakistanesa que feien l'examen amb auriculars mentre un d'ells els xerrava les respostes. Hauria sigut la direcció general de Trànsit (DGT) la que hauria detectat presumptes irregularitats en l'obtenció d'alguns permisos de conduir a Tortosa. Aquest dijous es va iniciar una operació policial per desmantellar aquesta suposada xarxa il·legal que ja ha donat com a resultat la detenció de nou persones, entre elles alguns examinadors de la Prefectura de Tarragona de la DGT i els propietaris de l'autoescola. Aquest divendres les instal·lacions de l'autoescola es troben precintades cautelarment i els detinguts podrien passar a disposició judicial aquest cap de setmana.

L'operació va començar aquest dijous quan, per ordre del jutjat número 1 de Tortosa que s'encarrega de la investigació del cas, agents policials haurien intervingut en un dels exàmens que es duien a terme a la capital del Baix Ebre. Durant l'operació, també es van poder detenir set persones més, de nacionalitat pakistanesa, que estaven fent l'examen amb auriculars mentre un d'ells els xerrava les respostes des de l'exterior de la sala. Aquestes detencions s'haurien fet al marge de l'operatiu policial que investiga la presumpta xarxa il·legal d'obtenció del carnet de conduir.

Segons han explicat alguns alumnes i professors de l'autoescola, els agents policials van anar a les instal·lacions del centre dijous al migdia i van demanar la documentació a totes les persones que hi estaven fent classe. Posteriorment se'ls va fer sortir de l'autoescola i fins ben entrada la nit els Mossos d'Esquadra van recollir tota la documentació o material informàtic relacionat amb el cas.

No es descarta que la xarxa es basés en presumptes suborns, i tot apunta que els nombrosos ciutadans xinesos que es desplaçaven fins a Tortosa per dur a terme l'examen estarien pagant uns preus molt més elevats de l'habitual.

stats