Societat 25/12/2010

Paloma Azpilicueta: "Sembla que és obligatori ser feliç"

Problemes "La pèrdua d'una persona estimada, l'atur o unes relacions familiars difícils compliquen el Nadal de molta gent, una època en què sembla que és obligatori ser feliç"

Thaïs Gutiérrez
1 min

Hi ha molta gent a qui no li agrada el Nadal. Per què?

El Nadal és una època difícil perquè sembla que és obligatori ser feliç, aquest és el missatge que rebem per tot arreu; però hi ha gent que no passa per un bon moment i el contrast entre el que toca i el que hi ha és difícil d'assimilar. Hi ha relacions familiars que no són meravelloses com les dels anuncis. També hi ha gent que ho passa malament perquè ha perdut algun familiar i els forats es noten més en aquesta època.

I us trobeu amb moltes angoixes i problemes derivats d'això?

Sí. El fet d'haver de ser feliç perquè toca pesa molt en la gent que en aquests moments no ho és. Genera angoixa i per això hi ha qui vol fugir del conflicte, d'haver de fer el paper.

No és bo escapar-se del Nadal?

Depèn de les forces. Si un es troba molt fumut i no es veu amb cor d'afrontar una situació familiar complicada, pot ser bo esperar i buscar una ocasió més favorable per afrontar-ho. De totes maneres, fugir no soluciona res perquè els problemes segueixen existint.

stats