Publicitat
Publicitat

De la Serna diu que les obres de La Sagrera estaran acabades el tercer trimestre del 2020

El ministre de Foment torna a Barcelona per supervisar l'inici de les obres del col·lector de la rambla Prim, que acabaran en 13 mesos, i la perforació del túnel d'Olesa de la B-40

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimarts que esperen que les obres de l'estació de La Sagrera estiguin acabades el tercer trimestre de l'any 2020, encara que provaran d'"escurçar els terminis i arribar al més aviat possible" al final. Així ho ha dit durant l'inici de les obres del col·lector de Prim, una obra indispensable per a la continuació de les obres d'estructura i accessos de la futura estació de La Sagrera. 

La visita de De la Serna és la segona en pocs mesos a Barcelona. El ministre ja va venir a l'abril, precisament per reunir-se amb Colau i abordar temes com el de La Sagrera. Aleshores ja va manifestar el seu "compromís explícit" de reactivar les obres abans de l'estiu. "Hem complert amb el nostre compromís", ha dit De la Serna, que ha explicat que la finalització de les obres costarà en total 841 milions d'euros.

El col·lector de Prim (que costarà uns 10,5 milions d'euros) s'acabarà en 13 mesos, t ot i això, la segona fase de l'obra es farà al mateix temps que els accessos de l'estació i encara hi haurà una tercera fase del projecte, que es farà just abans de l'entrada en servei del col·lector

Així, els accessos a l'estació començaran el tercer trimestre del 2017, amb una inversió de 231 milions, el 30% dels quals ja s'han executat. Després s'abordarà l'estructura de l'estació (380 milions), de la qual "només" s'ha executat el 20%.

La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat que Foment compleixi els seus compromisos, però ha assegurat que "no vol confiar" que el 2020 estigui tot acabat, al·legant que l'Ajuntament ja ha tingut prou sorpreses en aquest temps. "Era absolutament necessari i indispensable desbloquejar i començar les obres que tenen a veure amb el que és el desenvolupament de la futura estació de la Sagrera", ha valorat. La tinenta d'alcaldia ha dit que "aquest ritme de treball ha de completar-se amb la finalització d'aquestes obres el més aviat possible i aconseguir que el 2017 puguem dir que han començat, que s'han reactivat, totes les obres de la Sagrera".

El tram entre Abrera i Terrassa de la B-40 estarà acabat el 2019

En la seva visita a Catalunya, De la Serna també ha visitat la perforació del túnel d'Olesa de la B-40, que ha finalitzat aquest dimarts. Aquesta actuació és una de les parts més complexes dels treballs que el ministeri de Foment està duent a terme per executar el tram del Quart Cinturó que ha d'unir Abrera amb la ciutat de Terrassa. Compta amb un pressupost de 212 MEUR i 6,2 quilòmetres de recorregut. Aquest eix entrarà en funcionament el mes d'octubre de 2019 per donar servei a 60.000 vehicles.

El titular de Foment ha aprofitat l'ocasió per expressar el compromís del govern de l'Estat "’d'escoltar" els agents del territori abans de tirar endavant el tram pendent que ha d'enllaçar Terrassa amb Granollers. Tot plegat després que fa un parell de setmanes es tornés a anunciar la licitació de l'estudi informatiu d'aquesta secció del Quart Cinturó.

El ministre ha explicat que el ritme d'execució del túnel ha anat segons el previst i ha apuntat que queden encara actuacions pendents com el tancament i revestiment del mateix i també l'apartat d'instal·lacions. "Esperem que el mes d'agost de 2019 estigui acabada tota l'obra en el seu conjunt i només quedarà pendent al senyalització", ha comentat de la Serna que ha afegit que l'entrada en funcionament d'aquesta secció "donarà sentit a la resta". Alhora ha reiterat que els treballs finalment s'acabaran l'octubre de 2019, més tard del que es deia en el calendari inicial fixat pel 2018.

El tram entre Terrassa i Abrera de la B-40 afecta 6,2 quilòmetres de recorregut i comptarà amb un pressupost final de 212 MEUR.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de