Trànsit
Societat 14/06/2013

El Servei Català del Trànsit enviarà cartes als conductors amb la ITV caducada

També volen instal·lar detectors de matrícula a les carreteres per detectar els vehicles sense ITV, que actualment ja són el 20% del parc mòbil

Ara
1 min
La travessera urbana de la C-66 al municipi de Celrà.

BarcelonaEl Servei Català del Trànsit ha iniciat una croada contra els vehicles que circulen per la carretera sense la ITV en regla. El seu director, Joan Josep Isern, ha anunciat dues mesures per lluitar-hi: per una banda enviaran cartes als conductors de vehicles amb la ITV caducada i per l'altra volen instal·lar detectors de matrícules en algunes carreteres per localitzar-los.

Xifres

La preocupació del Servei Català del Trànsit es basa en xifres molt preocupants. El 20% dels cotxes que circulen per les carreteres catalanes ho fan sense la ITV superada, i aquesta dada és preocupant, perquè el 50% del parc mòbil actual té una antiguitat superior als 10 anys –i el 45% dels accidents els tenen els cotxes de més de 8 anys.

Mapfre

Per aquest motiu, el director del Servei Català del Trànsit s'ha sumat a la campanya que ha posat en marxa la companyia asseguradora Mapfre: "Cuidem el teu vehicle". Consisteix en una unitat mòbil de diagnosi per a la revisió de l'estat dels vehicles i pretén fomentar i incentivar un manteniment adequat dels cotxes i motocicletes perquè circulin en les condicions tècniques òptimes per la xarxa viària catalana.

stats