Societat 03/07/2012

Rescatades dues persones atrapades per l'esfondrament d'un edifici al centre antic de Lleida

Els Bombers descarten que hi hagi algú més entre la runa

Acn
1 min
Els equips de rescat han trobat entre les runes dues persones amb vida / ACN

LleidaDues persones han estat rescatades després d'esfondrar-se parcialment d'un edifici al carrer Tallada de Lleida aquest dimarts, poc abans de les deu del matí.

Segons han informat els bombers, les tasques d'inspecció que han dut a terme entre la runa, amb l'ajuda d'unitats canines, han permès descartar que hi hagi més persones atrapades.

L'ensorrament de l'immoble, situat al carrer Tallada de Lleida, ha atrapat un home i una dona, que pateixen policontusions lleus i que han estat traslladades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

La dona rescatada, M.A.O.E., de 29 anys i de nacionalitat guineana, ja ha rebut l'alta hospitalària, mentre que l'altre ferit, S.K., un home de 45 anys natural de Mali, continua en observació al centre sanitari, encara que el seu pronòstic és lleu.

El succés ha tingut lloc, segons les primeres informacions, pel col·lapse d'una paret de càrrega. Quinze dotacions dels bombers s'han adreçat al lloc d'uns esdeveniments que han fet que Protecció Civil activés la prealerta del pla Procicat. Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) treballen a l'indret.

Entre les dotacions dels bombers hi ha membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup Caní de Recerca.

L'alerta ha arribat a les 9.54 h i, segons les darreres informacions, s'hauria ensorrat una paret de càrrega de l'edifici. S'indica que hi ha molta runa a la zona. També s'ha enviat un helicòpter del Grup d'Emergències Mèdiques del cos d'extinció d'incendis.

stats