21 ferits, un de crític, per una explosió en un forn de pa a Barcelona

Encara s'investiguen les causes de la deflagració enmig del barri del Fort Pienc

Una explosió a la fleca L'Estrella de Barcelona, al xamfrà entre els carrers Marina i Ausiàs Marc, ha ferit 21 persones, una de les quals està crítica, d'acord amb  l'última informació del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona l'explosió, que ha estat molt forta, ha passat poc després de les set del matí i encara se n'investiguen les causes. Abans de les nou del matí els Bombers ja havien apagat les flames.

L'explosió i l'incendi han fet una columna de fum visible des de bona part del barri del Fort Pienc que ha alertat els veïns i els ciutadans que hi havia a la zona. Alguns han piulat vídeos i fotografies. Les flames també han obligat els Bombers a confinar els veïns a casa, fent-los tancar finestres i persianes per evitar una possible intoxicació. Tot i això, la majoria d'afectats ho són per inhalació de fum. El ferit crític ha patit cremades considerables i, dels altres ferits, 12 són lleus, sis dels quals ja han estat donats d'alta al lloc mateix dels fets.

Les flames han calcinat el forn pastisseria i també han afectat el local del costat. En l'incendi hi han treballat vuit vehicles dels Bombers, i fins a la zona s'hi han traslladat 12 ambulàncies del SEM i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Tècnics de Gas Natural són al local també per ajudar a aclarir les causes de l'explosió.

La deflagració i les flames han deixat sense aigua i electricitat força veïns de la zona afectada. L'Ajuntament de Barcelona informa que els està atenent i que procurarà allotjament provisional als que ho necessitin.

Més continguts de