Publicitat
Publicitat

La calor posa a prova la paciència dels passatgers en el setè dilluns de vaga de metro

Els serveis mínims son del 40% a les hores punta

La resignació i la calor en andanes i passadissos ha marcat aquest dilluns la setena jornada de vaga dels treballadors del metro, durant la qual ja s'han tornat a veure aglomeracions a les estacions més cèntriques i els vagons molt plens de passatgers. Les aturades tenen lloc en tres franges horàries: de 07.00 a 09.00 h, de 16.00 a 18.00 h i de 20.30 a 22.30 h. Els serveis mínims seran del 40% en les hores punta i del 20% a les hores vall.  

Durant la primera aturada, que s'ha produït de les 07.00 a les 09.00 h del matí, han circulat quatre de cada deu trens, fet que ha provocat esperes d'entre 8 i 10 minuts a les línies convencionals i de fins a 18 en les automàtiques.

Els treballadors del metro de Barcelona volen pressionar la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en la negociació del nou conveni col·lectiu de l'empresa. La vaga es manté convocada de manera indefinida.

Mentrestant, els barcelonins es resignen. Com l'Anna, que lamenta les complicacions al transport públic: "Amb aquesta calor i tan estrets arribes fatal a treballar". Efectivament, la calor es nota a les andanes i als passadissos on es fa transbord i ha obligat molts passatgers a improvisar ventalls amb papers, diaris i fins i tot amb la mà.

TMB ha recomanat una setmana més que totes les persones que puguin evitin agafar el metro i optin per un mitjà de transport alternatiu.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de