Societat 03/04/2012

Arriben xàfecs però el temps millorarà a partir de divendres

Avui una tongada de ruixats ja obligarà a obrir el paraigua gairebé arreu. Al matí plourà sobretot a la costa, i a la tarda a la resta de comarques

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Els mapes del temps han canviat força el decorat previst per al dia d'avui en l'última actualització, i els ruixats que s'havien de concentrar bàsicament a la tarda i a l'interior estan arribant també a la costa des de primera hora. Fins al migdia plourà amb ganes en una franja de comarques que es podria acotar entre el Maresme i el Camp de Tarragona. Amb el pas de les hores els xàfecs s'aniran escampant també cap a l'interior i el Pirineu, però en canvi deixaran la majoria de comarques on hi hagi plogut al matí.

Dimecres i dijous seran dies de temps molt indefinit. Amb ruixats de poca estona a moltes comarques, que, com avui, al matí seran més probables a prop de mar, i en canvi a la tarda a l'interior i a muntanya. Avui els mapes del temps fan preveure el moment de pluges més extenses i més abundants entre el vespre de dijous i la matinada de divendres.

L'escenari continua sent, però, el d'un millora del temps durant el cap de setmana. Divendres encara caurien alguns xàfecs, sobretot al nord, però s'obririen moltes clarianes, i la percepció per molts no seria d'un dia de pluja. Dissabte hi hauria ruixats de tarda a l'interior i al Pirineu, però igualment el dia tindria moltes més estones de sol que no pas de núvols. Diumenge i dilluns la millora del temps seria més clara, faria sol gairebé arreu i en tot cas bufaria tramuntana al nord.

Les temperatures quedaran tocades pel canvi de temps, en general els dies vinents els termòmetres ja no passaran dels 15 graus al migdia. El cap de setmana la refrescada serà notable i a molts indrets fins i tot caldrà fer servir la jaqueta al migdia.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi o destí ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats