Sexe que deixa en blanc

Un estudi fet als EUA afirma que practicar sexe pot provocar amnèsia global transitòria

D 'acord amb un estudi publicat recentment en una revista mèdica nord-americana, practicar sexe  pot esborrar-nos temporalment la memòria . Aquesta recerca, que s'està portant a terme amb casos reals a ls EUA, presenta l'exemple d'una dona que va arribar a un hospital en blanc perquè acabava de mantenir unes relacions sexuals molt satisfactòries  i no podia recordar res sobre les seves últimes 24 hores , segons  informa The Journal of Emergency Medicine .

Tal com s'explica al web d' ABC News, la pèrdua de memòria induïda pel sexe es coneix com amnèsia global transitòria. De moment, només s'ha comprovat que és temporal i que apareix de forma sobtada . Tot i això, també
se sap que els col·lectius més vulnerables són persones de 50 i 60 anys i que, p el fet de causar  una pèrdua de memòria completa , genera molta angoixa a aquells que l' experimenten .

Excepte les condicions per identificar-la, se sap ben poca cosa més s obre què desencadena aquesta pèrdua de memòria postcoital. Tot i això,  alguns científics creuen que podria ser deguda a errors de funcionament d'unes vàlvules que tenim al coll.  

Pel que avança el text publicat a The Journal of Emergency Medicine, hi ha persones que tenen una insuficiència a les vàlvules de la vena jugular que tenim al coll.
A causa d'això, algunes activitats que requereixen molt esforç poden augmentar-nos la pressió i, en conseqüència, fer-nos disminuir el flux sanguini cap al cervell. D'aquesta manera, amb la seva manca de potència, aquestes vàlvules poden impedir que hi hagi un reg adequat de les regions cerebrals on es forma la memòria.

" No en coneixem  gaire les causes . Entre els afectats, provoca una gran alarma però cal recordar que no es tracta d'un  accident cerebrovascular ni d'un esdeveniment que pugui causar danys al cervell . Gairebé sempre és molt benigne " , diu al Daily Mail el doctor Sebastià Amerisa , de l'Institut d'Investigacions Neurològiques de Buenos Aires.

Aquestes incidències amb la memòria també es poden succeir arran de les  pressions que s'exerceixen sobre les venes quan ai xequem peses o, fins i tot, quan anem al bany.