Publicitat
Publicitat

Immigració

El Síndic de Greuges investigarà la mort de l'intern al Centre d'Internament per a Estrangers de Barcelona

Ribó ha demanat informació a l'Estat sobre les circumstàncies de la mort del jove guineà en una cel·la del centre, la matinada de Reis

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, investigarà la mort del jove guineà de 21 anys que la matinada del dia 6 de gener va morir en una cel·la del Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona.

Ribó ha informat avui que demanarà informació a l'administració de l'Estat sobre les circumstàncies de la mort, que es podria haver produït per infart de miocardi. Segons els companys de la víctima, el jove havia avisat feia hores que es trobava malament, però no va rebre assistència mèdica. 

La mort d'aquest jove de 21 anys ha provocat la protesta de diverses plataformes de defensa dels drets humans i de suport als immigrants, que han tornat a reclamar que es tanqui el Centre d'Internament de la Zona Franca perquè consideren que vulnera els drets humans.

Es dóna el cas que Ribó ja va denunciar el passat 27 de desembre al Parlament que al CIE de la Zona Franca de Barcelona es donen condicions perquè pugui haver-hi maltractaments, com l'amuntegament d'interns, i va demanar que s'actuï amb urgència perquè no es converteixi, sense ser-ho, en un centre penitenciari.

Ribó va denunciar també que l'anterior delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, no només no el va autoritzar visitar el centre
ja que necessita un conveni amb el Defensor del Poble, que és el competent en aquesta matèria , sinó que li va respondre amb el "silenci més absolut".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT