Societat 17/09/2013

El síndic de greuges i els pediatres coincideixen que no hi ha desnutrició infantil, però sí malnutrició

Rafael Ribó s'ha reunit aquest dimarts amb representants de la Societat Catalana de Pediatria per valorar l'informe del síndic

Europa Press
1 min

BarcelonaEl síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, s'ha reunit aquest dimarts amb representants de la Societat Catalana de Pediatria per valorar l'informe que el defensor del poble català va presentar al Parlament a l'agost. L'informe alertava de 50.000 nens malnodrits a Catalunya per causes socioeconòmiques en les seves famílies.

La trobada ha servit perquè les dues parts coincidissin que "actualment a Catalunya hi ha un problema de malnutrició infantil relacionat amb privacions alimentàries" de nombroses famílies sense recursos, segons ha informat el síndic en un comunicat. També han coincidit que s'han de "millorar i canviar" determinades polítiques públiques per combatre aquestes situacions i han acordat demanar a l'Institut Català de la Salut (ICS) que clarifiqui la situació dels 750 nens que estan sent tractats per desnutrició. Ambdues parts han afirmat també que a Catalunya no hi ha casos de desnutrició per causes socioeconòmiques.

stats