El Síndic proposa Jaume Saura de l'Institut dels Drets Humans com substitut de Jordi Sánchez

Ara el Parlament ha de ratificar-lo en el càrrec d'adjunt general, que abans ocupava el nou president de l'ANC

Jaume Saura, catedràtic en Dret Internacional i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, serà segurament el nou adjunt general al Síndic de Greuges, Rafel Ribó.

Ribó ha proposat al Parlament el nomenament de Saura com a mà dreta, en substitució de Jordi Sànchez, escollit president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) recentment.

Jaume Saura és autor de nombroses publicacions relacionades amb els drets humans i ha participat com a observador internacional en diversos processos electorals. També ha estat vinculat al Síndic des del 2010 en qualitat de membre de l'Equip de Treball i coordinador del Consell Assessor de l’antiga Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura (actualment, Mecanisme Català).

Com a adjunt general, haurà d'assistir el síndic en l’exercici del seu càrrec i assumir les funcions que li delegui, incloses les relatives al govern de la institució.

Saura s'incorporà al Síndic tan bon punt la Comissió del Síndic del Parlament n'hagi ratificat el nomenament, tal com estableix la llei.