El Síndic obre una actuació d'ofici per una possible vulneració de drets lingüístics a un CAP de Torelló

Un metge no va voler atendre una pacient en català per qüestions polítiques i fins i tot li va donar l'alternativa de l'anglès

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una actuació d'ofici davant  una possible vulneració de drets lingüístics en un CAP de Torelló (Osona). La vulneració vindria de part d'un pediatre substitut que va prohibir a una pacient expressar-se en català per qüestions polítiques i fins i tot li va donar l'alternativa de l'anglès. El síndic recorda que el cas implica una clara conculcació de drets, atès que la llei estableix que tots els ciutadans de Catalunya poden adreçar-se a l'administració i ser atesos amb normalitat en qualsevol de les dues llengües oficials, català i castellà.

El síndic s'ha adreçat al departament de Salut per conèixer la versió de l'administració i si s'han tingut en compte sancions i mesures preventives per evitar que es repeteixin situacions similars. No obstant, Ribó ha destacat que "el model de convivència lingüística a Catalunya és exemplar i cal preservar-lo amb polítiques pedagògiques allunyades de la polèmica política".