El Sindicat d’Habitatge del Raval fa un ‘escrache’ a una immobiliària pel desnonament d’un veí

La família està amenaçada de desallotjament tot i haver pagat sempre el lloguer

Un grup de veïns del Raval, juntament amb el Sindicat d’Habitatge del Raval, han fet un ‘escrache’ aquest matí en una immobiliària del barri, Finques Víctor, que no ha renovat el contracte a un veí, l’Anwar. La seva família i ell estan amenaçats de desnonament tot i haver pagat sempre el lloguer del pis. El sindicat denuncia que no li donin l’oportunitat de tenir "dret a l'habitatge" i demana un “lloguer social” per a la família.

“Fa cinc anys que visc aquí i quan se’m va acabar el contracte em van dir que no me’l renovarien”, denuncia l’Anwar. “Quinze dies després, el propietari em va trucar i em va dir que em renovaria si pagava més”, explica. L’Anwar diu que en aquell moment es va alegrar perquè li renovaven el contracte per tres anys, però uns dies més tard el propietari el va denunciar i va negar haver-li fet l'oferta.

El contracte de lloguer de l’Anwar es va acabar al juliol, però ell i la seva família van seguir al pis i van continuar pagant fins al desembre. “Vull renovar el contracte i pagar”, diu. La portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Elena Martín, lamenta que “ser immigrant sigui un afegit perquè les coses es compliquin més”.

“Desnonaments amagats”

Aquest no és un cas aïllat. Martín té clar que aquest tipus de desnonaments afecten moltes famílies, i el Raval és un punt de la ciutat on encara n'hi ha més. "Són desnonaments amagats perquè no són deguts al fet que els veïns no paguin, sinó perquè no els renoven el contracte i els fan fora de casa seva", denuncia la portaveu del sindicat.

“No hi ha hagut manera de negociar", assegura Martín. Ara, el Sindicat d'Habitatge del Raval prepara més accions contra la propietat de la finca “fins que renovin el contracte”, expliquen. La immobiliària no ha volgut fer declaracions sobre aquesta qüestió. El sindicat també demana un lloguer social per a l'Anwar i la seva família, un tràmit complicat perquè "la llei no preveu els casos en què no hi ha renovació de contracte; només si es tracta de no pagament". De totes maneres, a l'Anwar li han donat l'informe d'emergència social favorable, però hi ha un any i mig d'espera per als habitatges socials.