protestes ciutadanes
Societat 27/05/2011

Un sindicat de Mossos critica l'actuació policial a la Plaça Catalunya

L'organització creu que la intervenció s'hauria d'haver fet a les dues de la matinada i denuncia la falta d'efectius i la mala coordinació amb la Guàrdia Urbana

Acn
1 min

BarcelonaUn dels sindicats dels Mossos d'Esquadra, l'SME-CCOO, ha criticat durament la planificació de l'actuació policial d'aquest divendres a la Plaça Catalunya, on els agents han intervingut per facilitar que els operaris de neteja s'emportessin tots els materials perillosos del campament dels 'indignats'.

Segons el seu portaveu, Antoni Castejón, ni l'hora de l'actuació, les 7.00 h del matí, ni el número d'efectius desplegats, ni la coordinació amb la Guàrdia Urbana han estat encertades.

L'SME-CCOO ha fet una queixa pública de l'actuació i ha demanat explicacions al conseller d'Interior, Felip Puig, que ha anunciat la seva compareixença aquesta tarda.

Castejón ha dit que el principal problema de l'operatiu ha estat l'hora en què s'ha efectuat. Segons el portaveu, una acció d'aquestes característiques s'hauria d'haver dut a terme entre les dues i les tres de la matinada, per agafar els acampats desprevinguts i mig adormits. Castejón ha afegit que, degut a l'hora que era, els acampats han rebut el suport de moltes persones que, de seguida, s'han acostat a la Plaça Catalunya. “Això ha fet que el número d'efectius mobilitzats quedés curt i, en alguns moments, no arribés ni per fer el cordó policial”, ha criticat Castejón.

El portaveu ha dit que "la falta de previsió ha estat brutal" i ha afegit que la coordinació entre els Mossos i la Guàrdia Urbana tampoc ha sigut l'adequada.

stats