Ensenyament
Societat 15/02/2011

Sindicats de l'escola pública catalana lamenten les retallades en ensenyament

Els sindicats de mestres de l'escola pública catalana USTEC i CC.OO lamenten les retallades en els pressupostos que ha anunciat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a qui reclamen una entrevista "urgent" per negociar tots aquells aspectes que puguin afectar les seves condicions laborals

Agències
1 min

BarcelonaAquestes reaccions sindicals arriben després que Rigau hagi informat avui de la intenció de la Generalitat d'"optimitzar" i aprofitar la plantilla actual de mestres per fer front a l'increment de 12.127 alumnes que es preveu per al pròxim curs 2011-2012.

Els dos sindicats coincideixen a afirmar que fer front a l'increment d'alumnes amb la mateixa plantilla docent afectarà negativament la qualitat d'atenció a l'alumnat i les condicions de treball del professorat.

En un comunicat, el sindicat majoritari de la USTEC ha qualificat de "greu error" que, amb "l'excusa" de la crisi econòmica, el Govern intenti reduir els pressupostos en educació ja que aquestes actuacions es contradiuen amb l'objectiu de l'administració de reduir el fracàs escolar.

En aquest sentit, CC.OO considera que una política de retallades no és la millor forma per superar l'actual situació econòmica, i ha instat l'administració pública catalana a garantir "la cohesió social i la igualtat d'oportunitats" entre els estudiants de primària i secundària.

D'una altra banda, USTEC ha criticat la decisió del departament d'ensenyament de congelar el programa "1 x 1" d'implantació dels ordinadors portàtils en les aules i també ha manifestat que continuar amb els barracons no és la millor manera de millorar l'educació pública.

stats