Polítiques socials
Societat 18/08/2011

Sindicats i patronal alerten de l'impacte social que pot tenir la reforma del PIRMI

Aproven un dictamen on denuncien que l'estalvi que preten el Govern, de 53 milions anuals, amb la revisió podria veure's superat pel cost social

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl Consell de Treball Econòmic i Social (CTESC), un òrgan d'assessorament del Govern format per sindicats i patronals, ha aprovat avui un dictamen molt crític amb la reforma de la renda mínima d'inserció (coneguda com a PIRMI) que l'Executiu aprovarà per decret després de vacances. El text alerta que l'estalvi que pretén el Govern amb aquestes modificacions "podria veure's superat per uns costos socials en forma de patiment directe de les persones afectades, sobresaturació de les entitats i institucions que presten atenció social i desequilibris en l'ordre de la nostra societat".

Segons el dictamen, el Govern preveu estalviar uns 53 milions d'euros a l'any amb l'entrada en vigor del decret de reformulació dels criteris per accedir al PIRMI.

L'informe del CTESC critica també l'exclusió del PIRMI d'aquelles persones que ara el cobren només per motius laborals, és a dir, que estan sense feina i sense atur i no tenen cap ingrés però no presenten cap "dificultat social afegida" -tal com estipula el projecte de decret del Govern-. Per a patronals i sindicats, aquest canvi "deixarà desprotegides" moltes persones "per a qui la renda mínima era el darrer suport econòmic".

stats