Societat 14/01/2012

Sis catalans que viatjaven a bord del creuer naufragat a la costa italiana estan sans i estalvis

188 persones d'arreu de l'Estat s'han vist afectades per aquest accident marítim. Una supervivent catalana explica que hi ha via més catalans abord del vaixell que ella encara no ha vist des que l'han rescatat

Acn
1 min
Supervivients de la tragèdia del Costa Concordia

BarcelonaSis catalans que viatjaven a bord del creuer naufragat amb més de 4.000 passatgers aquesta nit a la costa italiana es troben sans i estalvis. El Real Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha pogut contactar amb els sis catalans, que com a mínim anaven a bord del Costa Concordia i que són de la mútua, i assegura que tots estan bé. El RACC porta a terme les gestions pertinents per facilitar el seu retorn a casa dels catalans. També, nou andorrans, que anaven a bord del creuer n'han sortit il·lesos, segons el Ministeri d'Afers Exteriors andorrà.

En total, 177 espanyols s'han vist afectats pel naufragi i Costa Cruceros ha confirmat que s'han evacuat 3.200 passatgers i 1.000 membres de la tripulació. Tres morts, catorze ferits i més de cinquanta desapareguts és el balanç provisional del naufragi.

El creuer de luxe amb més de 4.000 passatgers a bord havia sortit de Civitavecchia per fer un tour pel Mediterrani amb tornada a Savona i aquest divendres es va encallar a prop de l'illa del Giglio, a davant de la costa de la Toscana a Itàlia.

A les deu de la nit mentre els passatgers estaven sopant i de sobte van sentir un fort cop i va començar a inclinar-se. "Estàvem sopant i de sobte va marxar la llum i es va sentir un cop fort", va explicar un dels testimonis. En aquest moment es van viure escenes de pànic i el capità va ordenar als passatgers que utilitzessin les armilles salvavides.

Ràpidament es va dur a terme l'evacuació en helicòpters, llanxes i altres vaixells. Els passatgers evacuats s'han pogut refugiar en hotels, escoles, cases i esglésies.

stats