Societat
Societat 08/04/2012

Sis detinguts arran d'una altra baralla entre bandes juvenils a Cornellà

L'incident s'ha produït després de l'assassinat a l'Hospitalet d'un noi de 16 anys d'origen bolivià. Els Mossos no descarten la vinculació de la baralla amb el crim de divendres

Efe / Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut sis joves, alguns d'ells menors d'edat, després d'una baralla ocorreguda aquesta matinada a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), en un moment de tensió entre bandes juvenils després de la mort d'un noi de 16 anys de nacionalitat boliviana divendres passat a l'Hospitalet de Llobregat. La baralla, que s'ha produït al local Capitolio, ha comportat una actuació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cornellà. Arran del crim del menor d'origen bolivià, els Mossos d'Esquadra ja han detingut aquesta matinada un altre menor d'edat, de nacionalitat equatoriana i veí de l'Hospitalet de Llobregat, com a suposat autor de l'homicidi.

Els Mossos d'Esquadra no han descartat que hi hagi alguna vinculació entre el crim de l'Hospitalet i la baralla d'aquesta matinada a Cornellà. La setmana passada, concretament el dimecres 28 de març, també hi va haver una baralla suposadament entre bandes juvenils a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), en la qual un jove va quedar ferit greu. Després d'aquesta baralla, que també s'investiga si té alguna relació amb el crim de l'Hospitalet i amb la baralla d'aquesta matinada a Cornellà de Llobregat, els Mossos van detenir a cinc joves, entre els quals alguns menors.

La presència d'aquestes bandes juvenils es concentra a la corona metropolitana de Barcelona i a la pròpia capital catalana, on el 2 de febrer passat es va registrar una violenta baralla entre dos grups rivals, que es va saldar també amb sis detinguts i un ferit greu. Els Mossos d'Esquadra van crear al juliol de l'any passat una unitat de prevenció i control de les noves bandes juvenils violentes, que a Catalunya compten, segons l'últim balanç, amb uns 3.000 integrants organitzats en una quinzena de grups d'origen llatinoamericà.

Aquests grups, que tenen una estructura piramidal i que en ocasions obliguen a superar una prova de valor per demostrar la fidelitat a la colla, utilitzen la violència sobretot en disputes entre ells per protegir el seu territori contra bandes rivals. Al llarg dels últims anys s'ha tingut constància de la presència a Catalunya d'una quinzena de bandes d'origen llatí, entre elles els Latin Kings, els Ñetas, els Trinitarios, els Mara Salvatrucha o els Mara 18, que sumen uns 3.500 membres, la majoria d'entre 12 i 25 anys, i amb una composició heterogènia, perquè malgrat que els llatinoamericans són majoria, cada vegada hi ha més espanyols i membres de fins a 40 nacionalitats.

stats