Desarticulen una banda que oferia un servei de venda de drogues 24 hores a locals d'oci i prostíbuls de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van intervenir haixix, cocaïna, marihuana, munició i més de 35.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'11 d'agost sis persones en un operatiu contra el tràfic de drogues en locals d'oci nocturn i prostíbuls a Barcelona. Els detinguts, d'entre 31 i 46 anys, són tres homes de nacionalitat espanyola i un xilè i dues dones de nacionalitat romanesa, amb domicili a Barcelona i Martorelles (Vallès Oriental).

Els agents van intervenir haixix, cocaïna, marihuana, munició i més de 35.000 euros en quatre escorcolls –en un bar i en tres domicilis– a Barcelona i a Martorelles. La investigació es va iniciar a finals de maig, quan els agents van tenir accés a una informació segons la qual un grup de persones venia drogues a l'entorn de locals d'oci nocturn, comerços i prostíbuls, principalment cocaïna i haixix. L'organització disposava d' una estructura jeràrquica amb rols perfectament definits per a cadascun dels seus membres: els dos caps del grup es repartien l'activitat delictiva, un traficava durant la franja horària de nit i matinada, i l'altre ho feia durant el dia.

El 'modus operandi' de l'organització

La manera de funcionar en el primer cas es basava a satisfer la demanda de persones que estaven en discoteques o prostíbuls. El servei era 24 hores, i les transaccions es feien en alguns casos a l'exterior dels locals a demanda. Per fer-ho al cap l'ajudava una de les dues detingudes, que convivia amb ell. L'altre cap del grup traficava de dia, principalment amb la connivència d'un cambrer d'un bar de Barcelona, que també ha quedat arrestat. Els compradors anaven al bar quan volien comprar la droga prèvia trucada telefònica, i la transacció es feia a l'interior del local. En alguns casos, l'altra detinguda es desplaçava per servir la droga a clients que no es podien desplaçar fins al bar.

En les indagacions els Mossos han comprovat que cap de les sis persones que estava sent investigada tenia cap mitjà de vida a banda de la mateixa activitat delictiva, a excepció d'un dels membres del grup, que realitzava feines esporàdiques. Els detinguts van passar a disposició judicial el 13 d'agost i el jutge va decretar presó per als caps del grup i llibertat amb càrrecs per als altres quatre.

Més continguts de