Publicitat
Publicitat

Sis anys i mig de presó per un extinent d'alcalde de Cubelles per pederàstia

El jutge condemna Joan Rodríguez (ERC) per haver abusat sexualment d'un jove militant del partit i dos amics dels seu fill quan eren a casa seva

Un jutjat de Vilanova i la Geltrú ha condemnat l'exprimer tinent d'alcalde de Cubelles (Garraf), Joan Rodríguez Serra (ERC), a sis anys i mig de presó per abusos sexuals a tres adolescents entre el 2007 i el 2010. Rodríguez, que dirigia un centre de menors a Vila-seca (Tarragonès), va ser arrestat l'octubre del 2010 i immediatament va deixar el càrrec municipal, al partit i al Consell Comarcal, i va ser apartat de la seva feina al centre d'acollida. Un dels menors es va suïcidar poc després de declarar al jutjat, però la sentència no considera provat que fos per culpa dels abusos patits.

Segons la sentència avançada per Catalunya Informació, i a la qual ha tingut accés l'ACN, el setembre del 2007 Joan Rodríguez va abusar d'un jove de 14 anys que militava a ERC a casa seva. L'estiu de l'any següent també li va tocar els genitals quan eren a la seva piscina i amb altres persones presents. Finalment, el maig del 2010 també va intentar abusar d'ell. Aquest jove es va suïcidar el gener del 2011, vuit dies després de declarar al jutjat d'instrucció. La mare de la víctima ho atribueix a pressions de l'acusat, però la sentència no ho considera provat. Per aquest delicte, el condemna a tres anys de presó per abusos continuats i a pagar 18.000 euros a la seva família.

El jutge també veu provat que el novembre del 2008 va pujar a les golfes de casa seva, on hi havia el seu fill i un amic seu, de 12 anys, passant el cap de setmana. Allà va despertar el jove i li va proposar veure imatges pornogràfiques, tot i que no ho va fer. El que sí va fer va ser masturbar-lo i proposar-li una fel·lació. La nit següent va anar a "acomiadar-se" del penis del menor. Aquest jove va patir estrès posttraumàtic i va haver de sotmetre's a psicoteràpia.

Respecte al tercer jove, el jutge veu acreditat que l'exregidor, en un dia no concretat del 2008, va fer tocaments a un amic del seu fill que dormia a casa seva. D'altra banda, el jutge no veu acreditats els abusos a dos menors més. En total, la sentència condemna Rodríguez per tres delictes d'abusos a sis anys i mig de presó i 26.000 euros d'indemnització a les víctimes, així com l'allunyament i la prohibició de comunicar-se amb els menors durant diversos anys.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de