Societat 23/04/2011

Sistach avisa que viure com si Déu no existís porta "greus i doloroses" conseqüències

Acn
2 min

BarcelonaEl cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha advertit aquest dissabte dels efectes negatius que pot comportar viure aliè a Déu. En el sermó que ha pronunciat a la capella del Palau de la Generalitat amb motiu de la diada de Sant Jordi, l'arquebisbe ha constatat que en la societat actual hi ha molts homes "que viuen com si Déu no existís" per culpa del "neguit, l'estrès, la competitivitat, el consumisme i el relativisme". En aquest sentit, ha avisat que aquesta manera de viure porta "greus i doloroses" conseqüències. Sistach ha aprofitat el seu parlament per recordar la visita "autènticament històrica" del Papa a Barcelona el passat mes de novembre.

Sistach ha celebrat aquest dissabte un acte litúrgic al Palau de la Generalitat amb motiu de la diada de Sant Jordi. La celebració (no hi ha missa perquè és Dissabte Sant) ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Artur Mas, i de la seva dona, Helena Rakosnik. També hi eren presents gairebé tots els consellers del Govern, com Joana Ortega (Vicepresidència), Andreu Mas-Colell (Economia), Josep Maria Pelegrí (Agricultura), Ferran Mascarell (Cultura), Irene Rigau (Ensenyament), Lluís Recoder (Territori i Sostenibilitat), Pilar Fernández Bozal (Justícia), Boi Ruiz (Salut), Francesc Xavier Mena (Ocupació i Empresa) i Josep Lluís Cleries (Benestar i Família). Hi han assistit també els expresidents de la Generalitat José Montilla i Jordi Pujol i líders d'altres partits polítics com Joaquim Nadal (PSC) i Alicia Sánchez-Camacho (PPC).

El cardenal ha subratllat durant el seu sermó que en les societats occidentals hi ha molts homes i dones "que viuen com si Déu no existís". "El neguit, l'estrès, la competitivitat, el consumisme, el relativisme, tot això i més fa que hi hagi molts homes i dones que no sentin la veu de Déu que parla", ha remarcat.

Tot recordant la visita "autènticament històrica" del Papa, s'ha fet seves les paraules que Benet XVI va pronunciar el novembre passat a Barcelona, i ha avisat que "viure com si Déu no existís porta greus i doloroses conseqüències als homes".

El Papa, ha remarcat, va destacar que Déu "és Déu de pau i no de violència, és Déu de llibertat i no de coacció, és Déu de concòrdia i no discòrdia", i va instar els que ja dediquen la seva vida als altres a "continuar socorrent els més necessitats". És a través d'aquesta feina que es contribueix a "crear una societat més digna de l'home".

Després de la celebració litúrgica, l'arquebisbe ha fet la tradicional benedicció de les roses juntament amb el president de la Generalitat. Sistach ha destacat que amb motiu de Sant Jordi es regala una rosa a la persona que s'estima com a senyal de respecte i de no violència, i un llibre com a símbol de "l'amor a la cultura".

stats