Societat 18/12/2010

Sistach reivindica el matrimoni entre home i dona i rebutja l'avortament en la primera missa a la Sagrada Família

El cardenal arquebisbe de Barcelona ha centrat en la família i la vida la seva homilia d'aquest dissabte a la Sagrada Família, en la missa d'agraïment a la visita del Papa Benet XVI, el passat mes de novembre

Acn
2 min

BarcelonaLluís Martínez Sistach ha reivindicat el matrimoni entre home i dona perquè es tracta d'una 'autèntica església domèstica'. El cardenal arquebisbe de Barcelona també ha mostrat el seu rebuig a l'avortament i ha defensat la vida 'des del moment de la seva concepció, perquè la natalitat sigui dignificada, valorada i recolzada jurídicament, socialment i legislativament'. Aquesta ha estat l'única part del discurs en que Sistach ha alternat el català i el castellà.

Sistach considera que el dret a la vida és 'el dret fonamental més important' i ha recordat el compromís de l'Església perquè les dones embarassades 'no es vegin encaminades o obligades per les circumstàncies adverses a recórrer a l'avortament'. En aquest sentit, Sistach ha demanat pregar aquest dissabte 'per la vida humana des del seu inici fins a la mort natural'.

El cardenal arquebisbe de Barcelona també ha defensat el matrimoni entre home i dona com a únic concepte vàlid de família. 'El matrimoni és la íntima comunitat de vida i d'amor entre un home i una dona', ha dit. Sistach ha argumentat que aquesta família és 'la primera escola per a la formació dels fills en la fe, les virtuts humanes i cristianes i el compromís social'.

Sistach, però, ha iniciat la seva homilia a la Sagrada Família agraint la visita del Pare Benet XVI el passat mes de novembre. 'Ha estat un autèntic do de Déu', ha dit el cardenal arquebisbe. 'Inoblidable visita' o 'importantíssim esdeveniment' han estat altres dels qualificatius que Sistach ha utilitzat per referir-se a la visita del Papa.

Davant les 6.000 persones que aquest dissabte han omplert l'Església -centenars de persones s'han quedat al carrer sense poder entrar-, Sistach ha assegurat que la visita del Papa ha fet 'prendre major consciència' de l'Església diocesana i que 'anima a estimar-la més'. Sistach també ha recordat que, durant la seva visita a Barcelona, Benet XVI va lamentar l'agnosticisme amb que viu l'Europa occidental.

stats