RELIGIÓ
Societat 08/01/2011

Martínez Sistach, investit doctor "honoris causa" per una universitat dominicana

La Universitat Catòlica Mare i Mestra de Santiago de los Caballeros ha investit avui doctor 'Honoris Causa" en Humanitats al cardenal i arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach

Efe
1 min

Santiago de los CaballerosEl rector de la casa d'estudis, monsenyor Agripino Núñez Collado, en lliurar la distinció, ha proclamat que el cardenal català ha realitzat una important tasca evangelitzadora i catequista en territori dominicà.

"La seva eminència Lluís Cardenal Martínez Sistach amb el seu exemple reviu els orígens històrics del país, com a poble cristià", ha observat Núñez Collado.

El prelat ha afirmat també que l'arquebisbe de Barcelona és un promotor dels valors culturals i transcendentals continguts en l'Evangeli.

"La distinció atorgada al cardenal Martínez Sistach se sustenta en el fet que amb el més alt grau que concedeix aquesta alta casa d'estudis es busca destacar l'exemple de vida que ha significat el seu full de servei a favor de la promoció dels valors cristians a Hispanoamèrica", ha explicat el sacerdot i rector universitari.

El cardenal català, en agraïment a la distinció, ha expressat la seva satisfacció de celebrar una missa al municipi de La Isabela, de la província de Puerto Plata, al nord del país, "on va començar l'evangelització del Nou Món amb l'ofici de la primera missa a Amèrica".

Martínez Sistach es troba a la República Dominicana des del 30 de desembre, convidat per a missions pastorals per l'arquebisbe de Santiago, Ramón Benito de la Rosa i Carpio i el cardenal i arquebisbe de Santo Domingo, Nicolás de Jesús López Rodríguez.

stats