Publicitat
Publicitat

Sistach demana a l'administració que no rebaixi les ajudes als necessitats

El cardenal de Barcelona reivindica els lloguers socials per fer front a la problemàtica dels desnonaments

El cardenal de Barcelona , Lluís Martínez Sistach, ha demanat avui a les administracions que "facin tot l'esforç per no rebaixar les ajudes a les persones que més ho necessiten", ha apel·lat a la "justícia redistributiva" i ha reivindicat que els lloguers socials substitueixin els desnonaments. Sistach, que avui ha presidit la presentació de la memòria anual de Càritas, ha afirmat que l'increment de la pobresa a Catalunya, que, segons l'ONG cristiana, ha començat a obrir una fractura social, "és un tema capital per al nostre país".

"Ens hauria de fer una mica de vergonya que encara hi hagi gent que passa gana al segle XXI", ha criticat el cardenal arquebisbe, que ha denunciat que "no hem sabut distribuir la riquesa i ara molt pocs disposen de moltíssim i moltíssims disposen de molt poc, i això té conseqüències".

En un al·legat crític, el prelat ha apostat perquè "es vetlli abans que res per la dignitat de les persones". "L'economia ha d'estar al servei de les persones i no al revés, com ha passat fins ara; hem d'apostar per una economia social de mercat i hem d'aprendre dels desencerts de l'actual sistema econòmic", ha dit Sistach.

El cardenal ha defensat, per exemple, que es modifiqui la legislació sobre habitatge "perquè és un dret fonamental de les persones" i que es reguli el lloguer social per a qui no pot pagar les seves hipoteques o lloguers.

A més, ha anat encara més enllà en demanar que a les famílies desnonades "se'ls posi un lloguer social i se'ls doni l'oportunitat de recuperar l'habitatge a un preu raonable si millora la seva situació econòmica".

També s'ha mostrat crític amb la reducció de les prestacions socials i ha demanat a l'administració que s'esforci a "mantenir els recursos en les polítiques públiques d'ocupació".

"La crisi econòmica és una crisi antropològica i de valors i hem de procurar que quan sortim d'aquesta crisi no tornem a caure en una altra de semblant", ha advertit Sistach, que ha defensat la legalitat que l'Església no pagui l'IBI dels seus immobles dedicats a tasques socials. En aquest sentit, el cardenal ha recordat que la llei de mecenatge no només afavoreix l'Església catòlica amb l'exempció de l'IBI sinó també altres confessions, fundacions, associacions o partits, i que les propietats de l'Església afectades representarien el 5% del total de beneficiaris.

Sobre la centralització de la gestió de la renda mínima d'inserció (RMI) al departament d'Economia i Ocupació, el cardenal ha opinat que "en temes socials s'ha de buscar el bé comú" i ha reiterat que les administracions han de fer un esforç per mantenir i augmentar les ajudes socials "per justícia redistributiva i per justícia social".

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT