DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER DE MAMA
Societat 19/10/2011

Sobreviure al càncer de mama: el testimoni de quatre dones

El càncer de mama és el més freqüent en les dones a Catalunya, amb prop de 5.100 casos a l’any, però vuit de cada deu el superen. Avui se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama i quatre dones expliquen el seu testimoni de superació

L. Bonilla/t.gilbert
1 min

BarcelonaLa diputada navarresa, Uxue Barkos, l'advocada, Magda Oranich, la diputada al Parlament, Dolors Montserrat, i l'esposa del president de la Generalitat, Helena Rakosnik, expliquen com han superat el seu càncer de mama. Quan van rebre el diagnòstic, el primer en que van pensar és en la mort. "És llavors quan la veus cara a cara", diu Barkos. No obstant, les estadístiques són positives. Des dels anys 90, la taxa de mortalitat ha disminuït gràcies al diagnòstic precoç i vuit de cada deu dones sobreviuen als cinc anys del diagnòstic, un percentatge superior a la mitjana europea.

Però els efectes de la malaltia no són només físics. També deixa seqüeles psíquiques. "Veure davant del mirall que et falta una part important del teu cos és un trauma", reconeix la diputada Dolors Montserrat.

Les quatre volen, però, donar ànims i esperança a altres dones amb càncer de mama. Podeu llegir més a l'ARA PREMIUM.

stats