METEOROLOGIA
Societat 21/08/2011

Sol i calor. I res més

Avui gaudirem d'un diumenge esplèndid, pràcticament sense núvols i amb temperatures tan altes com les d'ahir

Marc Candela
1 min

BarcelonaHem encetat el diumenge amb cel absolutamet ras arreu dels Països Catalans. I durant tot el dia a la majoria de comarques no veuran ni un sol núvol. Avui no es repetiran les boires costaneres que ahir dissabte van aigualir el dia de platja a força banyistes de la Costa Brava i només creixeran algunes nuvolades inofensives de tarda al Pirineu de Lleida i a l'interior del País Valencià.

Tot plegat amb temperatures que s'enfilaran tant com les de dissabte. A primera hora de la tarda sovintejaran els termòmetres entre els 34 i 38 graus a la Catalunya central, terres de l'Ebre i interior de les comarques gironines i el mercuri tornarà a fregar o fins i tot superar els 40 graus cap al Pla de Lleida. Prop de la costa les temperatures quedaran una mica més frenades però l'acusada xafogor farà que la calor sigui tant o més evident que a la resta del país.

En tot cas, els registres que assolirem avui no es tornaran a repetir en tota la setmana vinent. Demà ja notarem un parell de graus menys i de cara a dimecres o dijous les temperatures estaran totalment normalitzades: farà calor però serà del tot suportable.

Aquest descens tèrmic no vindrà acompayat d'una inestabilització del temps i només al Pirineu sovintejaran els ruixats de tarda. Fora de la serralada, en canvi, els propers dies els continuaran passant amb molt més sol que no pas núvols.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats