LA MÉTEO
Societat 14/08/2011

Sol, calor i xafogor: el menú de la propera setmana

Aquest dilluns encetarem una setmana amb moltes hores de cel clar, ben pocs ruixats i temperatures de ple estiu

Marc Candela
1 min

BarcelonaEls xàfecs i les tempestes que aquesta tarda han regat -i que encara estant regant- força comarques del terç nord de Catalunya s'acabaran de desfer aviat i no aigualiran les activitats programades per aquest vespre i nit als pobles i les viles del Pirineu, del Pla de Girona i de la costa Brava.

I tot apunta que la pluja tampoc farà la guitza els propers tres dies. Demà a la tarda encara es podrà escapar algun ruixadet al Ripollès, el Pallars o l'Alt Urgell però seran sempre fenòmens esporàdics i de curta durada. De fet, el dilluns el passarem amb cel clar a la majoria de comarques i amb termòmetres que s'enfilaran tant o més que els d'avui.

Dimarts i dimecres amb prou feines apareixeran núvols i, ara mateix, els models insinuen que entre dijous i divendres tornaríem a passar un parèntesi de temps una mica més insegur, amb cel variable i alguns xàfecs a Ponent i al Pirineu. En tot cas, l'estiu sembla que definitivament s'ha consolidat i el cap de setmana seria altre cop esplèndid.

Tot plegat amb les temperatures que pertoquen a aquestes alçades d'any. Dimecres patiríem el pic de calor de la setmana, amb màximes que rondarien els 37 o 38 graus a Ponent i la vall de l'Ebre, i la resta de la setmana la passaríem amb molts termòmetres entre els 30 i 35 graus al migdia a l'interior i amb xafogor especialment acusada prop de la costa.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats